phone +32486154815

LED- licht therapie masker

Verschillende lichtfrequenties in de kleuren rood, groen en blauw, voor het herstel van de huid...

Lichttherapie Masker met MEDEX in KORTESSEM bij SKIN&FOOT

De werking van “Masque Lumière” is gebaseerd op verschillende lichtfrequenties in de kleuren rood, groen en blauw. Dit wordt fotobiomodulatie of fotobiostimulatie genoemd. Vergelijk het met de wijze waarop een plant de energie van de zon opvangt om te groeien, de zgn. fotosynthese. Een ander voorbeeld voor een soortgelijk proces in de huid is de aanmaak van Vitamine D, hetgeen ook onder invloed van zonlicht ( UV-licht van 297nm) plaatsvindt.

Rood licht (650-700 mn) Huidverjonging/huidverbetering
Het actieve rode golflengtegebied dringt het diepst in de huid door en zorgt voor de verminderde afbrak van Elastine in de extracellulaire matrix van het bindweefsel van de huid. Tevens zorgen deze golflengtes voor een verhoogde productie van pro-collageen in de huid. De gehele conditie van het bindweefsel wordt zodoende verbeterd, waardoor de huid een krachtige impuls krijgt om zich te verjongen en te herstellen.
Groen licht (525-550 nm) Littekens , wondgenezing, hyperpigmentatie
De groene frequenties worden geabsorbeerd door de melanocyten, die in de onderste lagen van de epidermis van de huid liggen .Melanine-clusters in de huid worden zo van verloop van tijd afgebroken. In de dermale lagen, die onder het onder de basale laag in de huid liggen, zorgen de groene frequenties voor het herstel van de huid, nodig bij wondgenezing en littekens.
Blauw-violet licht (420-450 nm) Acne
De blauwe golflengtes zijn actief tegen acne door antimicrobiële effect dat ze hebben op de Propionibacterium Acnes. Het blauwe licht heeft een interactie met de zgn. Porphyrines, essentiële moleculen voor deze bacterie. Door deze moleculen massaal “aan te slaan” met blauw licht, ontploffen deze als het ware, en gaat de bacterie dood, zonder dat de huidcellen er last van hebben. Immers, blauw licht is voor ons “gewoon”.

Gelaatsverzorging + LED masker  65 euro


Hoe vaak een behandeling met Lichttherapie Masker ? 

Optimaal is een kuur van 10 behandelingen.

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x